Meni Zapri

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji se nanašajo na vse naročnike storitev (goste) B&B Mirracolo di Mare, ki naročajo prenočitvene storitve zase ali za svoje pogodbene partnerje. Med naročnikom in B&B Miracolo di Mare (podjetjem BB STUDIO d.o.o.) velja pogodbeno razmerje, ki se sklene v trenutku, ko B&B prejme zahtevo o rezervaciji namestitve z zajtrkom, bodisi preko telefona, e-pošte ali katerega koli spletnega rezervacijskega portala. S tem dejanjem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja.

Plačilna sredstva

V B&B Miracolo di Mare sprejemamo sledeča plačilna sredstva:

  • gotovina
  • bančne kartice: Maestro, Master Card, Visa
  • plačilo po predračunu na TRR (transakcijski račun)

Plačilo avansa pri neposrednih rezervacijah je obvezno (plačilo na TRR). Razlika se poravna ob odhodu, v gotovini ali s plačilnimi karticami.

Prihod in odhod

Prijava v sobo: med 15. uro in 20. uro na dan prihoda
V primeru kasnejšega prihoda (po 20. uri) je obvezna predhodna najava, vsaj en dan pred prihodom.

Odjava iz sobe: do 10.30 ure na dan odhoda
V primeru kasnejše odjave iz sobe – ko gost zapusti sobo po 10.30 uri, se gostu zaračuna kasnejši odhod v vrednosti 100 % stroškov cene nočitve v izbrani sobi.

Odpoved rezervacij

Brezplačna odpoved rezervacije je možna 7 dni pred prihodom.

V primeru odpovedi manj kot 7 dni pred prihodom se zaračuna prva rezervirana noč.

V primeru, da se kasnejši prihod ne najavi in gost ne prevzame ključev do 20. ure na dan prihoda se smatra, da je prihod odpovedan. V tem primeru se soba odda drugemu gostu, naočniku pa zaračuna ena nočitev.

V primeru gostovega predčasnega odhoda, B&B ni dolžan gostu vrniti gostu vrednosti nočitve za predčasni odhod.

Hišni ljubljenčki

Hišni ljubljenčki v B&B Miracolo di Mare niso dovoljeni. 

Kajenje

V skladu s slovensko zakonodajo, kajenje v zaprtih prostorih ni dovoljeno. V B&B Miracolo di Mare je zato kajenje prepovedano, razen na označenem mestu, ki se nahaja zunaj objekta, v Mediteranskem vrtu.

Varnost

V kateremkoli prostoru v B&B Miracolo di Mare, predvsem v sobah, je prepovedano hraniti visoko vnetljive predmete, nevarne predmete in predmete, ki predstavljajo nevarnost drugim ter s tem predstavljajo grožnjo življenju in zdravju ljudi. Prepovedano je uporabljati sobe v nelegalne namene.

Prepovedano je uživanje in posedovanje drog in drugih nedovoljenih substanc.

Prepovedano je neprimerno vedenje do osebja ali drugih gostov namestitve.

B&B Miracolo di Mare ne prevzema odgovornosti za krajo, poškodbe ali izgubo denarja, nakita ali drugih vrednostnih premetov / papirjev gosta.

Lastnina B&B Miracolo di Mare

Gost je dolžan skrbeti za lastnino B&B Miracolo di Mare. V primeru izgube ali škode premoženja bo gostu zaračunan strošek škode. Škodo oceni osebje nastanitve v višini dejanskih stroškov nastale škode. Kršitelj mora strošek za nastalo škodo poravnati neposredno v nastanitvi.  

Gost je prav tako odgovoren za vsa dejanja svojih obiskovalcev na področju nastanitve in za škodo, ki so jo povzročili družinski člani ali obiskovalci. B&B Miracolo di Mare ima pravico zaračunati škodo gostu tudi po odhodu gosta, v kolikor jo je le-ta povzročil, vendar je ni prijavil ob odhodu ali kadarkoli tekom bivanja.

Nadzor nad hišnim redom

Hišni red B&B Miracolo di Mare je del Splošnih pogojev poslovanja in je objavljen na spletni strani miracolodimare.si, gostom pa je dostopen tudi na recepciji B&B Miracolo di Mare. Osebje B&B Miracolo di Mare je pooblaščeno za nadzor hišnega reda in ima v primeru, če gost ne upošteva hišnega reda, pravico do izvajanja sledečih ukrepov: začasna ali trajna prepoved vstopa gosta v prostore B&B Miracolo di Mare, odstranitev gosta iz prostorom Miracolo di Mare, zahteva za povračilo povzročene škode in izgube prihodka zaradi storjene škode, obveščanje policije, v kolikor vpleteni v spor le-tega ne morejo rešiti soglasno.

Informacija o turistični taksi

Turistična taksa, včasih imenovana kot mestna taksa, je po slovenski zakonodaji obvezno doplačilo. Nanaša se na vsakega turista, ki obišče Piran in v njem opravi nočitev. Turistično takso vsak gost plača ponudniku namestitve.

Za te splošne pogoje velja slovenska zakonodaja. Stranki se dogovorita, da bo morebitne spore reševalo sodišče v Kopru.

Vse navedene cene, ki so zapisane na naših ponudbah in na spletni strani so izražene v evrih (€, EUR) in vključujejo DDV.